J.-F. Mallet: Simplissime – A világ legegyszerűbb szakácskönyve
J.-F. Mallet: Simplissime – A világ legegyszerűbb szakácskönyve
Ford.: Várhalmi Zsuzsa
Pécs, Alexandra K., 2018. 382 p.
Raktári jelzet: 856840
Ezt a szakácskönyvet azoknak ajánlom, akik nem szeretnek sokat robotolni a konyhában, ellenben viszonylag kevés hozzávalóból és néhány egyszerű lépésben szeretnének valami igazán különlegeset alkotni. A kötet közel kétszáz receptet tartalmaz, különféle húsok, halak, rákok, kagylók elkészítéséhez nyújt segítséget. Szinte minden fogás tartalmaz valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, ezáltal gyakran egzotikus, különleges ízvilágot jelenít meg.
De miért is ez a világ legegyszerűbb szakácskönyve? Mert könnyen és gyorsan áttekinthető minden recept, köszönhetően a sok fotónak, melyek nem csupán az elkészült ételeket mutatják, hanem a szükséges hozzávalókat is. Az előkészítés általában 5-10 percet vesz igénybe, és a sütési-főzési idő sem lépi túl általában az 1 órát. Az elkészítés menete néhány mondatban van összefoglalva, könnyen érthető és követhető.
2019.03.16.
Madeline Miller: Kirké
2019.03.23.
Ford.: Frei-Kovács Judit
General Press, Budapest 2019. 424 p.
Raktári jelzet: E012842
Tóth Andi: Dobd ki a szemetest!
2019.03.12.
Budapest, Lelkesedés, Tanulás, Szabadság, 2018. 275 p.
Raktári jelzet: 656545