Hírlevél feliratkozás
Vezetéknév *
Keresztnév *
E-mail cím *
A KSH Könyvtár a hírlevélre történő feliratkozáshoz szükséges személyes adatokat az Adatkezelési szabályzat IV. melléklet 5. pontja szerint kezeli. A feliratkozással hozzájárul ezen adatok kezeléséhez.

ReCaptchaError

Sikeres feliratkozás! Köszönjük! Bezár!
Sikertelen feliratkozás, kérjük, próbálja újra vagy vegye fel a kapcsolatot velünk! Bezár!
KSH Könyvtár KSH Könyvtár
  • Online katalógus Feliratkozás hírlevélre Feliratkozás
  • Facebook
  • Instagram
  • Rukkola
  • Segitség Normál nézet
  • Szolgáltatások
    • Kérdezd a könyvtárost
    • Könyvtárközi kölcsönzés
    • Kutatástámogatás
    • Kötészet és sokszorosítás
    • Születésnapi csomag
  • Rólunk
    • A könyvtár története
    • Gyűjteményünk
    • Tevékenységünk
    • Szakmai együttműködési megállapodások
    • Partnereink
    • Munkatársaink
    • Findura Imre-díszoklevéllel kitüntetett kollégáink
    • Galéria
    • Pályázatok
    • Közérdekű adatok
  • Látogatás előtt
    • Elérhetőség
    • Online katalógus
    • Könyvtárhasználat
    • Díjtételek
    • Adatvédelem
    • Közösségi szolgálat
    • Csoportos látogatás
  • Adatbázisok
    • Budapest Etnikai Adatbázisa 1850–1950
    • Digistat – Online statisztikai kiadványok
    • Fényes Elek digitális statisztikai könyvtár
    • Népszámlálási digitális adattár (Néda)
    • A könyvtárban elérhető magyar adatbázisok
    • A könyvtárban elérhető külföldi adatbázisok
  • Kiadványok
    • Saját könyveink
    • Nemzetközi Statisztikai Figyelő
  • Konferenciák
    • Szakkönyvtári seregszemle
  • Blog
    • Hírek
    • Események
    • Hírlevél
    • Könyvtári Hírlap
    • Új könyveink
    • Könyvajánlók
    • Évfordulók
    • Kitekintő
  • Keresés
  • Webshop
    Kosár
    0 db frontendCommonLayout.frontendCommonLayout.cart.product
    Fizetendő:
    0
    Ft
    Tovább
 
KSH Könyvtár
  • Online katalógus
  • Feliratkozás hírlevélre
  • Facebook
  • Instagram
  • Rukkola
Keresés
  • Online katalógus Facebook Instagram Rukkola Webshop
    Kosár
    0 db frontendCommonLayout.frontendCommonLayout.cart.product
    Fizetendő:
    0
    Ft
    Tovább
    Keresés
    frontendCommonLayout.searchBoxNav.close
  • Szolgáltatások
    • Kérdezd a könyvtárost
    • Könyvtárközi kölcsönzés
    • Kutatástámogatás
    • Kötészet és sokszorosítás
    • Születésnapi csomag
  • Rólunk
    • A könyvtár története
    • Gyűjteményünk
    • Tevékenységünk
    • Szakmai együttműködési megállapodások
    • Partnereink
    • Munkatársaink
    • Findura Imre-díszoklevéllel kitüntetett kollégáink
    • Galéria
    • Pályázatok
    • Közérdekű adatok
  • Látogatás előtt
    • Elérhetőség
    • Online katalógus
    • Könyvtárhasználat
    • Díjtételek
    • Adatvédelem
    • Közösségi szolgálat
    • Csoportos látogatás
  • Adatbázisok
    • Budapest Etnikai Adatbázisa 1850–1950
    • Digistat – Online statisztikai kiadványok
    • Fényes Elek digitális statisztikai könyvtár
    • Népszámlálási digitális adattár (Néda)
    • A könyvtárban elérhető magyar adatbázisok
    • A könyvtárban elérhető külföldi adatbázisok
  • Kiadványok
    • Saját könyveink
    • Nemzetközi Statisztikai Figyelő
  • Konferenciák
    • Szakkönyvtári seregszemle
  • Blog
    • Hírek
    • Események
    • Hírlevél
    • Könyvtári Hírlap
    • Új könyveink
    • Könyvajánlók
    • Évfordulók
    • Kitekintő
Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland

Déri Szilvia: Kovászkaland
Budapest, 2019, BOOOK Kiadó. 187 p.
Raktári jelzet: 857494

Déri Szilvia, a Házisáfrány gasztroblog tulajdonosa, egy kevéssé ismert, de annál izgalmasabb témát tár a nagyközönség elé, ez pedig nem más, mint a kovásszal való sütés. Bár a kovászos kenyerek és sütemények elkészítése hasonlít a hagyományos sütési technikához, ízletesebb és egészségesebb végeredményt kaphatunk általa. A fázisfotókkal kiegészített leírások praktikus kötetté teszik ezt az igényes, szép kivitelű könyvet. Mindenekelőtt a kovász készítését és életét befolyásoló tényezőket ismerhetjük meg; hogy hogyan kell jól gondozni, miből állapíthatjuk meg, hogy készen áll-e már a sütésre. Ez a hosszú és részletes bevezetés szinte már garancia arra, hogy ne tévedjünk el nagyon az előkészületekben, amelyek aztán a sikeres kenyérsütés élményéhez segíthetnek minket. A gyakorlott kenyérsütők számára a dagasztás, kelesztés, formázás, irdalás és sütés lépései nem ismeretlenek, de mindig tanulhatunk újat. A szerző külön kitér a lehetséges hibák elemzésére, az eszközökre és a sütők különböző típusaira. Majd következik a várva várt gyakorlat: a receptek gyűjteménye, szintén fotókkal és részletes leírásokkal. Válogathatunk a kovászos fehér, teljes kiőrlésű, tönkölyös, rozs-, gluténmentes és rozsos kenyerek között, ha pedig valami különlegesre vágynánk, a sütőtökös, konfitált fokhagymás kenyér készítését is elsajátíthatjuk. Egyéb apróságok között kapunk kovászos grissini-, focaccia-, kifli-, perec-, pogácsa-, zsemle- és bagelreceptet. Az édességek se maradhatnak ki: van kakaós csiga, gofri, briós, almás galett és babka is.
 
Könyvtárunkban itt található.
2019.06.18.
könyvajánló, szakácskönyv

 Címkék

statisztikatörténet Magyarország világnap 19. század 21. század 20. század magyar irodalom világirodalom könyvajánló kitekintő szépirodalom évforduló

Eseménynaptár

Címkék Eseménynaptár
statisztikatörténet Magyarország világnap 19. század 21. század 20. század magyar irodalom világirodalom könyvajánló kitekintő szépirodalom évforduló
Nemzeti Kulturális Alap Elfogadóhely KSH KSH Népességtudományi Kutatóintézet ELTE Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ZRT. Nemzeti Audiovizuális Archívum
KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.
 
  • Titkárság
  • Telefon: +36 (1) 345-6105
  • E-mail: konyvtar@ksh.hu
Tájékoztatás
  • Telefon: +36 (1) 345-6036
  • E-mail: tajekoztatas@kshkonyvtar.hu
Kölcsönzés
  • Telefon: +36 (1) 345-6339
  • E-mail: kolcsonzes@kshkonyvtar.hu
 
  • Közérdekű adatok

NYITVATARTÁS
  • Hétfő:8:00–19:00
  • Kedd:8:00–19:00
  • Szerda:12:00–19:00
  • Csütörtök:8:00–19:00
  • Péntek:8:00–16:00
  • Szombat–vasárnap:ZÁRVA
 
© 2013–2022 Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár
Észrevételeiket kérjük, az it@kshkonyvtar.hu e-mail-címen jelezzék!