Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

A KSH Könyvtár részvétele a 94. Ünnepi Könyvhéten

A KSH Könyvtár idén is részt vesz az immár 94. alkalommal megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhéten, amely során a kiadók június 8. és 11. között a Vörösmarty téren, a Vigadó téren és a Duna-korzón várják az érdeklődőket. A Könyvhét időtartama alatt kiadványainkat 30–60%-os kedvezménnyel vásárolhatják és rendelhetik meg a helyszínen és a könyvtárban egyaránt. Köteteink mellett tematikus térképekből (demográfia, nemzetiség, egészségügy, hegy- és vízrajz, gazdaság, kultúra és egyéb témakörök) is válogathatnak az érdeklődők, valamint igénybe vehetik a négy hónapos ingyenes beiratkozási lehetőséget is. A KSH és a KSH Könyvtár közös pavilonja a 20-as számú lesz.

II. Kerület Napja a Mechwart ligetben

2023. június 17-én (szombat) 10 órától ismét megrendezésre kerül a II. Kerület Napja, melyre könyvtárunk is kitelepül. A rendezvényre a Mechwart ligetben kerül sor, itt várjuk az érdeklődőket négy hónapos ingyenes beiratkozási, valamint kölcsönzési lehetőséggel, valamint kézműveskedéssel.

A könyvtár nyári nyitvatartási rendje

Tájékoztatjuk, hogy július 14-éig a könyvtár a szokásos nyitvatartási rend szerint üzemel. Július 17-étől július 28-áig csökkentett nyitvatartási idővel, folyamatos raktári kiszolgálással várjuk látogatóinkat az alábbiak szerint.

A 2023. július 17. – július 28. közötti időszakban hétfőtől csütörtökig 9 és 17 óra, pénteken 8 és 16 óra között tart nyitva.

Július 31-e és augusztus 25-e között a könyvtár zárva tart.

Augusztus 28-ától (hétfőtől) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

Rendezvényeink

2023. április 11-étől 2023. június 7-éig ingyenesen megtekinthető a könyvtár folyosóján Nagy Ernő Helyzetkép című kiállítása nyitvatartási időben.

2023. június 7-től 2023. július 28-ig szeretettel várunk minden érdeklődőt H. Márkus Rozália grafikus Megrajzolt és nyomtatott világ című kiállítására a könyvtár folyosóján, mely minden érdeklődő számára ingyenesen megtekinthető!

Júniusban is várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: június 5.: Mátyás; június 12.: Wizard; június 19.: Cubi Cup; június 26.: Kvíz Casino. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. június 6-án (kedd) 17 órától sok szeretettel várunk minden érdeklődőt Irodalmi kötődések című beszélgetőestünkre, melynek vendége Juhász Anna lesz, aki ma hazánk egyik legsikeresebb irodalmi szervezője. Többek között a Pura Poesia Irodalmi notesz videóblog megalapítója, melynek adásaiban a hírességeket irodalmi kötődésükről kérdezi; a Várkert Irodalom sorozatmegálmodója, szervezője és háziasszonya, illetve a Juhász Anna Irodalmi Szalon alapítója.  A beszélgetést Szabó Krisztina moderálja. Az előadás ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! Jelentkezési szándékát kérjük, a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen jelezze! További információ a rendezvény Facebook-eseményénél olvasható. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. június 14-én (szerda) 17 órától A Hetedik irodalmi folyóirat Páros Rím címmel várja szeretettel az érdeklődőket egy pódiumbeszélgetésre! Az est során Csató Gyulával és Egervári Józseffel, a Hetedik egyik kiváló szerkesztőjével, illetve szerzőjével beszélgetnek majd. Az elhangzó műveiken és a kérdésekre adott válaszaikon át jobban megismerhetjük őket és munkásságukat. Helyszín: Bibó István terem

2023. június 21-én (szerda) 16.30-tól szeretettel várjuk az érdeklődőket II. Rákóczi Ferenc Nagyfejedelem leghűségesebb népe: A magyarorosz ruszinok című előadásunkra a Kölcsey Ferenc Olvasókör szervezésében. Az előadó: Dr. Popovics Tibor Miklós, nyugalmazott egyetemi tanár és a Magyarországi Ruszin Kutatóintézet volt igazgatója. A beszélgetést moderálja: Fülöp Zsolt, a Kölcsey Ferenc Olvasókör elnöke.

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk