A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendezvényeink


Februárban ismét várja az érdeklődőket a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: február 5., 12., 19., 26. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. február 7-én (szerda) 16 órától várjuk a kreatívkodni vágyó kicsiket és nagyokat farsangi álarckészítő kézműves foglalkozásunkra. A részvétel ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezési szándékát kérjük, a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen jelezze! Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. február 8-án (csütörtök) 17 órától szeretettel várunk minden színházkedvelőt és érdeklődőt a Madách Színház Írók-Sorsok-Szerelmek című online irodalmi programsorozatának Emberszag című film-szín-játékára. Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen lehet.
Az ingyenes filmvetítés a Madách Színház támogatásával, a Színház Madách SzínpadON című online programsorozatának könyvtári partnerprogramja keretében valósul meg. Bővebb információ: www.madachszinhaz.hu/szinpadon. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. február 21-én (szerda) 17 órától sok szeretettel vár minden érdeklődőt a KSH Könyvtár könyvklubja! Az est során Delia Owens Ahol a folyami rákok énekelnek című művét dolgozzák fel. A márciusi alkalom időpontja: 2024. március 20. (szerda) 17 óra.
A következő negyedév témája: Híres könyvek és a belőlük készült híres filmek. A további alkalmak időpontja és a feldolgozandó olvasmányok: 2024. március 20. (szerda) 17 óra: David Grann: Megfojtott virágok és 2024. április 17. 17 óra: Marguerite Duras: A szerető. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. február 22-én (csütörtök) 16.30-tól sok szeretettel várunk minden érdeklődőt Kucska Zsuzsa könyvtáros Az álmok és a hit földje, Örményország című úti élménybeszámolójára a Kölcsey Ferenc Olvasókör szervezésében.
"A világ sok országában jártam, de ennek az országnak templomai, hegyei, kövei, ételei, hangulata szívemnek kedves lett. Öt alkalommal örvendeztette meg a lelkem, ezt az örömöt osztom meg a előadásomban. Szeretettel várok mindenkit, akit érdekel egy volt szovjet köztársaság, az első keresztény állam története, látnivalói.” Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. február 27-én (kedd) 16.30-tól várjuk sok szeretettel mindazokat, akik kíváncsiak Bihari Zsolt, az Argo I. című kötet szerzőjének izgalmas és kalandos Világgá mentem, majd jövök című úti élménybeszámolójára.
 "Világgá mentem, majd jövök... – ezen szavakkal médiatámogatás és szponzorok nélkül" indult négy évig tartó útjára Bihari Zsolt saját készítésű tengeri kajakján Európa folyóin és tengerein.
Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen lehet. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. február 28-án (szerda) 17 órától várunk minden érdeklődőt Dr. Szabó G. Gábor kártyabűvész Varázslat a könyvtárban című estjére.
„Inspiratív bűvészet – intelligens embereknek” – ez a nemzetközileg is elismert és díjazott Dr. Szabó G. Gábor (www.szabogg.hu) kártyabűvész, közgazdász-kutató és life coach jelmondata.
Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban a korlátozott férőhelyek száma miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen lehet. Helyszín: Thirring Lajos terem.
 

Elérhető a Bibó István terembe beválogatott könyvek listája


Az alábbi linken elérhető a Bibó István terembe decemberben beválogatott könyvek listája.
https://www.kshkonyvtar.hu/article/78/1184/a-bibo-istvan-terembe-2023-decembereben-bevalogatott-koenyvek

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk