A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

Rendezvényeink

Áprilisban ismét várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: április 8.,15., 22., 29.
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. április 4-én (csütörtök) 17 órától szeretnénk meginvitálni az érdeklődőket A Hetedik Folyóirat Pódiumbeszélgetésére Szilasi Katalinnal Csak a keresztig című új kötete kapcsán. Művében magyarországi asszonysorsokon kalauzolja végig az olvasót. E sorsok részben egybeforrnak a szerző személyes sorsával. A beszélgetést Ferenczfi János, A Hetedik Folyóirat alapítója vezeti. Az est zenei közreműködője Jenei Szilveszter, a szerző verseinek megzenésítője. Szilasi Katalin művei Dr. Dobosné Pecznyik Ibolya felolvasásában hangzanak majd el.
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. április 9-én (kedd) 17 órától sok szeretettel várunk minden érdeklődőt Ferenczfi-Faragó Eszter Asszony-írók című monodrámájának bemutatójára Gyulai Zsuzsa Radnóti-díjas versmondó előadásában.
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. április 10-én (szerda) 17 órától várjuk mindazokat Így látják a magyarokat a világban című előadásunkra, akik kíváncsiak, hogy vajon miként láthatják a magyarokat a külföldiek, milyen sztereotípiák, hiedelmek élnek népünkkel kapcsolatban, vagy csak felkeltette az érdeklődésüket a téma. Az est előadója, Dr. Kiss Róbert Richard újságíró, kommunikációs szakember az Így látják a magyarokat a világban című kötete mentén járja körbe a kérdéskört.
Az előadás ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! A jelentkezéseket a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címre várjuk!
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. április 17. (szerda) 17 órától sok szeretettel vár minden érdeklődőt a KSH Könyvtár könyvklubja! Az est során Marguerite Duras: A szerető című művét dolgozzák fel. A következő negyedév témája: Franciaország. A további alkalmak időpontja és témája: május 15. (szerda) 17 óra: Valérie Perrin: Másodvirágzás; június 20. (szerda) 17 óra: Mathias Énard: Mesélj nekik csatákról, királyokról és elefántokról.
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. április 23-án (kedd) 17 órától Podcastbe zárt múlt? Avagy szabadon a régészetről című előadásunkra várjuk mindazokat, akik szeretnének többet megtudni az ásatások és a régészet világáról. Az est során az Ásatalk podcast stábjával beszélgetünk a megalakulásukról, illetve az ásatásokkal és a podcastek forgatásaival teli mindennapjaikról.
Az előadás ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT! A jelentkezéseket a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címre várjuk!
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. április 25-én (csütörtök) 16.30-tól Mátisné Páji Gréta Írói névadás Kosztolányi Dezső prózájában című könyvbemutatójára várjuk az érdeklődőket a Kölcsey Ferenc Olvasókör szervezésében. A szerző beszélgetőtársa Slíz Mariann, egyetemi tanár – Magyar Nyelvtudományi és Finnugor Intézet, Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszék. A rendezvény során Vajda Éva tibeti hangtál-bemutatójával színesíti az estet.
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2024. április 30-án (kedd) 17 órától várunk minden érdeklődőt Ferenczfi-Faragó Eszter Asszony-írók című monodrámájának bemutatójára Gyulai Zsuzsa Radnóti-díjas versmondó előadásában.
Helyszín: Thirring Lajos terem.

 
KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk