Ha nem sikerül megnyitnia az e-mailt, kattintson ide.

A KSH Könyvtár logója

A Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár hírlevele

A könyvtár decemberi nyitvatartása

Kedves Olvasónk!
 

Tájékoztatjuk, hogy könyvtárunk 2023 decemberében az alábbiak szerint tart nyitva.
 

Felhívjuk Olvasóink figyelmét, hogy 2023. december 20-án (szerda) könyvtárunk ZÁRVA tart!

2023. december 25–26-án (hétfő–kedd) a könyvtár zárva tart.
2023. december 27–28. (szerda–csütörtök): 9-17 óráig;
2023. december 29. (péntek): 8-16 óráig várjuk olvasóinkat.
2024. január 1–2-án (hétfő–kedd) a könyvtár zárva tart.

Decemberben a külön nem jelölt napokon, illetve 2024. január 3-tól (szerda) a szokásos nyitvatartási rend szerint várjuk olvasóinkat.

Rendezvényeink

Decemberben ismét várja az érdeklődő kicsiket és nagyokat a KSH Könyvtár és a homoludens.hu Egyesület közös rendezésű családi társasjátékklubja hétfőnként 16 és 19 óra között. Időpontok: december 4., 11., 18. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. december 5-én (kedd) 17 órától szeretettel várjuk az érdeklődőket Majtényi György történész Kádárné és Kádár. Házasságban a hatalommal című frissen megjelent kötetének könyvbemutatójára, ahol Benedek Szabolcs íróval beszélget majd a műről. Az előadás ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! A jelentkezéseket a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címre várjuk! A Facebook-esemény ezen linken érhető el. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. december 6-án (szerda) 17 órától szeretettel várjuk az érdeklődőket Meitner Tamás Lélekegyedül című regényének könyvbemutatóján, ahol a szerző Koncz Imrével fog beszélgetni a kötetről. A kötetből felolvas: Szenteczki Zita színművész, rendező. A rendezvényen közreműködik: Fazekas István, a Fekete Sas Könyvkiadó igazgatója. Az előadás ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! A jelentkezéseket a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címre várjuk! A Facebook-esemény ezen linken érhető el.
Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. december 7-én (csütörtök) 17 órától egy irodalmi estre invitálunk mindenkit, melynek keretében az A Hetedik Folyóirat férfiak számárára kiírt pályázatára küldött, díjazott művekből hangzanak el alkotások. A műveket felolvassák: Dr. Dobosné Pecznyik Ibolya, Osváth Georgina, Gyulay Zsuzsa és a szerzők. Zenei közreműködő: az augusztus végén megalakult Más-Kor Zenekar.  A zenekar tagjai: Lévai Bálint - trombita, szárnykürt; Lévai Attila - ütő, szaxofon (és egyébként bármi, ami hangot ad ki); Márton Levente – vadászkürt; Simon András – billentyű; Ruzsik Noémi – harsona. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. december 12-én (kedd) 17 órától egy irodalmi és gasztronómiai kalandozásra várjuk az érdeklődőket Cserna-Szabó András íróval A Római Birodalomtól a Széna térig című beszélgetőestje keretében. Az est moderátora Szabó Krisztina. Az előadás ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezési szándékát kérjük, a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen jelezze! Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. december 13-án (szerda) 16:30-tól a Kölcsey Ferenc Olvasókör várja adventi alkalmára az érdeklődőket. Az est során karácsonyi hangulat, ünnepi készülődés, versek, dalok, közös sütizés várja az érdeklődőket. Közreműködik a KSH Énekkara. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. december 14-én (kedd) 17 órától a Madách Színház Írók-Sorsok-Szerelmek című online irodalmi programsorozatának Tercett – Móricz Zsigmond szerelmei című film-szín-játékára várjuk a színház- és irodalomkedvelő érdeklődőket. A rendezvényen való részvétel ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezni a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen lehet. Az ingyenes filmvetítés a Madách Színház támogatásával, a Színház Madách SzínpadON című online programsorozatának könyvtári partnerprogramja keretében valósul meg. Bővebb információ: www.madachszinhaz.hu/szinpadon. Helyszín: Thirring Lajos terem.

2023. december 19-én (kedd) 16 órától karácsonyi kézműves foglalkozásunkra várjuk a kreatívkodni vágyó kicsiket és nagyokat. A foglalkozás során porcelán hatású karácsonyfadíszeket, karácsonyi figurákat fogunk készíteni. A foglalkozás ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓHOZ kötött! Jelentkezési szándékát kérjük, a kiss.violetta@kshkonyvtar.hu címen jelezze! Helyszín: Thirring Lajos terem.
 

KSH Könyvtár Facebook oldala KSH Könyvtár Instagram oldala Válasz küldése Leiratkozás a hírlevélről

KSH Könyvtár
1024 Budapest, Keleti Károly utca 5.

Nyitvatartás:
Hétfő, kedd, csütörtök: 8:00–19:00
Szerda: 12:00–19:00
Péntek: 8:00–16:00
Szombat–vasárnap: zárva

Honlapunk